Skip to content

El tomògraf computaritzat (CT) per quantificar l’embornal de carboni associat al les praderes de fanerògames.

Clara Roig va presentar va uns dies el seu treball de màster davant el tribunal de la UB després de mesos treballant amb l’equip de GAME al CEAB-CSIC.

El seu treball proposa el tomògraf computeritzat (CT) per quantificar d’una manera no destructiva la proporció de les fraccions orgàniques i inorgàniques d’un sondeig de sediment d’una praderia de Posidonia oceanica del Parc Nacional de l’Arxipèlag de Cabrera, a les Illes Balears extret per GAME.

Les imatges del sondeig s’han analitzat i comparat amb els resultats dels mètodes analítics estàndards (Loss on ignition per l’anàlisi de la matèria orgànica i Calcimetries de Bernard per l’anàlisi del carboni inorgànic) amb la finalitat de trobar correlacions.

Els resultats mostren una alta correlació, el que suggereix la possibilitat real d’utilitzar metodologies com el tomògraf computeritzat (CT) per quantificar la mida de l’embornal de carboni orgànic i inorgànic associat als sediments de praderes de fanerògames marines.

Fig1. Imatges extretes a través del CT.

Tots els membres del grup et volem felicitar-te pel resultat obtingut, fruit de molta dedicació, interès científic i capacitat de treball. Enhorabona Clara!

Volver arriba